fbpx

VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
Göteborg
SV

Nu ser jag Drivhuset som en självklar del av mitt företagande.

Helena Theise är entreprenör och arbetar med design och produkt-utveckling i sann Marie Kondo-anda!

Hej Helena! Berätta mer om ditt företag.
Jag driver holoni concept; ett företag som sysslar med produktutveckling, design och konst. Det är ett koncept och företag som är i ständig utveckling.

Många av oss (inklusive mig själv) äger så otroligt många saker. Mycket av det vi äger har vi kanske till och med glömt bort eller inte sett på flera år. Jag längtade efter ett annat förhållningssätt till saker och dess värde och blev tipsad om Marie Kondo av en kompis. Det slog rot direkt och jag påbörjade en ärlig utrensning av allt jag äger – för att till slut bara behålla det som ligger nära hjärtat eller som jag behöver rent praktiskt. När jag sen stod där med de saker jag valt att behålla så letade jag efter förvaringslådor som jag kunde känna lika mycket för. Lådor som jag kunde välja ut med samma omsorg och som jag blev glad av att titta på. Där föddes idén till holoni concept’s småförvaring. Ett enkelt men exklusivt sätt att förvara våra saker och ting på. De produceras i Sverige, vilket är en av de utgångspunkter som är och har varit väldigt viktig för mig. 

Hur har Drivhuset stöttat dig och vad har det betytt för dig?
Jag tycker kontakten med Drivhuset har varit jättebra. Det har varit enkelt och snabbt att få kontakt och jag har fått ett trevligt och ickedömande bemötande. Nu ser jag det som en självklar del av mitt företagande. Jag var nästan förvånad i början att det fungerade så smidigt och att det faktiskt fanns ett ställe där man som egen företagare eller entreprenör kan gå och få pepp, hjälp, tips och råd. 

Som egen kan arbetet kännas ensamt ibland och tvivel kommer krypande med jämna mellanrum. Då har Drivhuset stöttat mig, det skönt att prata och diskutera med någon som kan se det hela utifrån och som har sett det många gånger tidigare. Någon som förstår ens situation och som kan hjälpa med prioriteringar och sätta deadlines men också ställa krav på att sakerna blir gjorda. Drivhuset är som ett bollplank för mig där alla tankar, orosmoln och idéer får plats, samtidigt som vi alltid diskuterar nästa steg och hur jag kan ta mitt företagande till nästa nivå. 

Tack Helena för att du delar med dig din entreprenörsresa med oss!

Blev du nyfiken? Gå gärna in på holoni.se eller följ med på instagram @holoni_concept

Relaterade historier

Se alla historier

For the Creatives!

Testa en ny utbildningsplattform för dig som arbetar inom den kulturella och...

Läs mer

Meet the winners of Njord Nest competition

Meet the winners of the Njord Nest competition. The GEA Carbon Capture...

Läs mer
konstverk

Förstudien är klar!

Entreprenörskap i kreativa och kulturella utbildningar i Västra Götaland Förstudien syftar till...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!