fbpx

VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
Göteborg
SV

Vägledningarna fick mig att våga ta steget till eget

Karin Bergdahl är konstnären som skapar även utanför sin egen canvas. Eller vad sägs om ett egenutvecklat kurskoncept inom måleri och ny arena för konst? Under namnet Rent a Pic erbjuds mer konst för folket, av folket.

Hej Karin! Berätta mer om ditt företag.
Istället för att köpa in och binda kapital i konst, kan företag genom Rent a Pic teckna ett konstabonnemang och hyra tavlor, som kan bytas ut kvartalsvis. Jag hjälper företagen att skräddarsy ett tavelkoncept som förmedlar och förstärker företagets anda hos såväl kunder som medarbetare.

Jag har också utvecklat mitt eget kurskoncept inom måleri, Happy Painting. Här hålls dubbelt fokus på såväl skaparkraft och glädje som tekniskt kunnande. Kurserna riktar sig till såväl barn, ungdomar och vuxna, nybörjare och mer erfarna.

Vad är det bästa med att driva eget företag?
Friheten att skapa det jag vill utan att någon annan begränsar mig. Allt är möjligt. Det är upp till mig att hitta vägarna.

Vad har varit utmanande?
Den största utmaningen för mig har varit att våga ta språnget och säga upp mig från min tidigare anställning och satsa helt på konsten. Att släppa kontrollen över det ekonomiska inflödet har varit minst sagt skräckfyllt. Som ensamstående tvåbarnsmamma står jag själv med allt ansvar för vår familjs ekonomi.

Vad har Drivhuset betytt för dig?
Drivhuset har varit otroligt viktigt för mig. Där finns så mycket kompetens och en innerlig vilja att hjälpa. Jag tror ärligt inte att jag hade lyckats fortsätta mitt företagande, om jag inte haft Drivhusets stöd och ivriga påhejande.

Dina tre bästa tips till andra som vill starta företag inom konst & kulturvärlden?

  • Våga satsa och tro på dig själv. Gör inte du det kommer ingen annan att göra det.
  • Bygg nätverk och be om hjälp.
  • Ge inte upp! Ett nej är inte alltid ett nej, bara en krångligare väg till ett ja.

Vad har du på gång härnäst?
Kursverksamheten är i full gång. Jag har fem kurser igång parallellt, med start i september och november. Dessutom målar jag för fullt inför nästa utställning som hålls på First Hotel G 18-20 okt. Därefter är ytterligare tre utställningar bokade i Göteborg, Ljungskile och Uppsala under kommande halvår. 25 okt har jag ett evenemang på Kulturnatta i Göteborg. 1-3 nov kör jag ett måleriretreat på Åh Stiftsgård i Ljungskile.

Nyfiken på mer? Kolla in karinbergdahl.se

Tack Karin, för att du delade med dig och varmt lycka till!

Relaterade historier

Se alla historier

Drivhuset gav mig modet att öppna restaurang

Riccardo Righi flyttade från Italien till Göteborg för tre år sedan. Med...

Läs mer

Nu ser jag Drivhuset som en självklar del av mitt företagande.

Helena Theise är entreprenör och arbetar med design och produkt-utveckling i sann...

Läs mer

Kursen maximerade mina tillgångar

Jeanette Johansson pluggar på Högskolecentrum Bohuslän. Drivhuset-kursen hjälpte henne att våga gå...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!