fbpx

Choose your Drivhus

Gå till Drivhuset Norden
Norden
ENG

Drivhuset gav mig modet att öppna restaurang

Riccardo Righi flyttade från Italien till Göteborg för tre år sedan. Med sig i bagaget hade han restaurang-drömmen. Nu blir det ettårskalas för hans genuina Italienska osteria, som ligger i hjärtat av Göteborg. Det blir en jubileumsafton tillägnad matkärlek och kungen av delikatesser – vit tryffel.


Hej Riccardo! Berätta mer om ditt företag.
Det mest glädjande är att se våra gäster komma tillbaka. Och de tar med sig vänner, familj och kollegor! Förutom en god middag i trevligt sällskap finns möjligheten att lära sig till exempel hur man förbereder färsk pasta genom en rolig och välsmakande teambuilding-upplevelse.

Familjeföretag troget traditionen
Vi vill bjuda våra gäster att smaka det äkta italienska regionala köket, så rikt på variationer och nyanser. Genuina Italienska smaker som inte kompromissar med det ursprungliga receptet är filosofin och drivkraften bakom vår matkärlek, som hyllar färska kvalitetsråvaror i säsong. Vi faller inte för frestelsen att behaga alla genom att anpassa traditionen till dagens trender och internationella smaker.

Hand i hand med utveckligen av vår meny, växer även vinlistan. Vi ser det som vårt uppdrag att uppmärksamma ‘naturliga vinproducenter’ och erbjuder därför ett panorama över ett Italien som bevarat kärleken och respekten för sina regionala vintraditioner och som speglar ursprunget.

Riccardo Cibo e Vino drivs av mig, som arbetar i matsalen, och min fru i köket. Ofta hjälper även vår son till. En av de viktigaste sakerna i vår verksamhet är att sträva efter att bygga ett solidt team som kan fungera i harmoni även i tider med stor stress

Vad har varit utmanande?
Att vara ny och nästan helt okänd i Göteborg. Det är utmanande att att göra oss kända i en sådan konkurrensutsatt bransch som restaurangvärlden.

Vad har Drivhuset betytt för dig?
Drivhuset gav mig verktygen för att se om min affärsidé var genomförbar och skulle bli väl mottagen av Göteborgarna. Förutom att hjälpa mig att utforma mitt företag, är Drivhuset ett bollplank som gav mig modet som jag behövde för att möta detta stora äventyr.

Vad är på gång?
Vi har många evenemang planerade i höst! I november firar vi ett år med ett “Vit tryffel-evenemang “(3-rätters middag) och tryffel-auktion! Även vinprovningar planeras. Den första blir 24 oktober och ägnas åt viner från Piemonte. Sommelier Tommasella Perniciaro kommer att vara med oss och vägleda alla provningar.

Tack Riccardo för att du delar din berättelse med oss!

Nyfiken på Riccardo Cibo e Vino? Kolla in deras webbsida.

Related stories

See all stories

Nu ser jag Drivhuset som en självklar del av mitt företagande.

Helena Theise är entreprenör och arbetar med design och produkt-utveckling i sann...

Läs mer

Vägledningarna fick mig att våga ta steget till eget

Karin Bergdahl är konstnären som skapar även utanför sin egen canvas. Eller...

Läs mer

Kursen maximerade mina tillgångar

Jeanette Johansson pluggar på Högskolecentrum Bohuslän. Drivhuset-kursen hjälpte henne att våga gå...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!