fbpx

Choose your Drivhus

Gå till Drivhuset Norden
Norden
ENG

Entreprenörsintervju med Frida Almqvist

Vi fick möjligheten att föra en givande intervju med Frida Almqvist, skaparen bakom Ateljé Almqvist. Ta del av hennes inspirerande berättelse om uppstarten, de utmaningar hon stött på längst med vägen, samt hur Drivhuset Göteborg har kunnat erbjuda stöd under hennes entreprenörsresa.

Hej Frida, berätta lite om dig själv och vad du gör!

“Jag heter Frida Almqvist och jag har mitt företag som heter “Ateljé Almqvist” där jag bedriver konstnärlig verksamhet. Jag gör illustrationer på beställning och jag målar även tavlor och designar, textilprodukter och lite andra produkter”.

Hur har Drivhuset varit till hjälp för dig?

“Jag startade upp som hobbyverksamhet först, på sidan om mitt vanliga jobb. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra och då fick jag tips om att ta kontakt med Drivhuset. Jag hade först kontaktat Skatteverket och de kunde inte säga om jag skulle satsa på hobbyverksamhet eller starta eget, så jag var länge i valet och kvalet. Det var först när jag fick kontakt med Drivhuset som jag vågade ta tag i saken och fick hjälp att klura ut vilka steg jag behövde ta. Sen fick jag hjälp att fylla i ansökan till verksamt och med att fylla i min första moms rapport, säkert den andra och jag fick utbildning i bokföring”.

Vilka svårigheter har du stött på längst med vägen?

“Svårigheterna jag har fått genomgå är ju det att jag inte har kunnat bokföring från början. Jag har inte vetat vad Skatteverket vill ha och speciellt inte vilka datum man ska lämna in saker och vad man ska lämna in och andra svårigheter är ju att växa och komma ut till kunder. Jag är helt beroende av sociala medier och de ändrar sin algoritm ständigt och jag har inte tid att sitta och scrolla i evighet varje dag eftersom jag också har ett annat arbete. Så min stora utmaning är att nå ut”.

Vad är det bästa med att driva eget företag?

“Det positiva med att driva eget är att det är så roligt. Det är ju mitt företag och jag får välja vad jag gör och jag får testa idéer, skapa vad jag vill och så får jag se om folk gillar det är det ju extra kul. Funkar det inte så ritar jag något nytt eller testar något annat så det är jätteroligt”.

Vad vill du säga till de som drömmer på att satsa och starta eget?

“De som funderar på att starta eget tycker jag ska ta kontakt med Drivhuset eller någon som redan har starta eget, börja fråga hur man ska göra. Våga göra det! Ta hjälp så att allt blir rätt från början. Det är väl inte hela världen om det går åt skogen första gången? Man får väl försöka igen tänker jag. Det är bara att köra!”

Se videointervjun här

Besök Fridas hemsida och sociala medier


Gör som Frida och vänd dig till oss för vägledning!

Related stories

See all stories

Drivhuset rekryterar!

Att vara agil och kunna anpassa sig till förändringar är vår vardag,...

Läs mer

Entreprenörsintervju med Victoria Stridh

Utforska resan med Victoria Stridh, entreprenören bakom en enskild verksamhet inom psykosyntesterapi...

Läs mer
Pernilla Johansson

SEB och Drivhuset

Säg hej till Pernilla Johnsson som jobbar på/hos vår strategiska partner SEB,...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!